Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

 
U internet trgovini Mamino Blago nudimo vam široki izbor prekrasnih i personaliziranih poklona za krštenje. 
  
Online trgovina www.maminoblago.hr otvorena je 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Kupac odabere proizvode te ih stavi u košaricu. S konačnom potvrdom kupac šalje svoju narudžbu. Narudžba se obrađuje i priprema ovisno o raspoloživosti  i mogućnosti dostave proizvoda.
Nakon potvrđene narudžbe na vaš e-mail šaljemo potvrdu o kupnji, a vaša narudžba se automatski pohranjuje u bazu podataka.Cijene u trgovini Mamino Blago
Sve cijene proizvoda izražene su u EUR s uključenim porezom na dodanu vrijednost (PDV 25%). Pridržavamo pravo na promjenu cijena bez prethodne najave, ukoliko nije navedeno drugačije (u slučaju posebnih akcijskih ponuda i popusta). Kada kupac potvrdi narudžbu u internet trgovini, vrijede cijene koje su u tom trenutku aktualne i navedene na narudžbi. Cijene su predviđene za jedan komad, ukoliko nije drugačije navedeno.
 
Cijene u internet trgovini, naznačene pokraj artikala, su cijene proizvoda s uključenim PDV-om, a bez troškova dostave. 
 
Slike proizvoda
Slike proizvoda su simbolične. Stvarni proizvod može se razlikovati od proizvoda prikazanog na slici (u boji, komadima...).Opis proizvoda
Tekstovi uz proizvode su od strane proizvođača i informativnog su karaktera.
 
Isključenje od odgovornosti
Obrt Perspektiva se trudi da su informacije, objavljene na ovim internetskim stranicama, u trenutku njihovog unošenja, točne i pouzdane, međutim Obrt Perspektiva ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. Karakteristike, zaliha i cijena proizvoda mogu se vrlo brzo promijeniti te ih Obrt Perspektiva ne može odmah ažurirati. U tom slučaju obavijestit ćemo kupca o eventualnim promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu proizvoda.Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova
Za sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušat će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica, u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Zagrebu, uz primjenu mjerodavnog materijalnog hrvatskog prava.
 
Jezik
Jezik komunikacije na www.maminoblago.hr je hrvatski književni jezik.Informacije
Sve cijene iskazane su u EUR i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike u potpunosti točni. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u web trgovini www.maminoblago.hr nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo raskida ugovora o kupnji. Obrt Perspektiva zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam ostavlja mogućnost da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.
 
Reklamacije
Reklamacije na proizvod, zahtjeve za zamjenom ili povratom robe te odustajanju od kupnje uvažavamo sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.
U slučaju reklamacije kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu Obrt Perspektiva putem e-mail pošte ili pismeno te dostaviti odgovarajući račun uz robu koju reklamira. 
U slučaju reklamacije i dodatnih informacija kontaktirajte nas:
e-mail: info@maminoblago.hr
tel: +385 (0)99 601 58 32
Perspektiva, obrt za poslovne usluge i trgovinu, vl. Petra Bratuša, Rujanska 7, 10000 Zagreb
 
Uvjeti plaćanjaCijene
Cijene objavljene u internet trgovini www.maminoblago.hr kao i sve ponude vrijede na dan poslane narudžbe. 
Obrt Perspektiva ima pravo na promjenu cijena bez prethodne najave.
Cijene za sve proizvode izražene su u EUR (PDV uključen).
 
Načini plaćanja
Obrt Perspektiva omogućuje sljedeće načine plaćanja:

1.)     Plaćanje na transakcijski račun (predračunom)

2.)     Plaćanje pouzećem (po primitku pošiljke)

3.)


1. Plaćanje na transakcijski račun (predračunom)
Na vašu e-mail adresu, koju ste naveli u narudžbi, a tek nakon što provjerimo dostupnost naručenih proizvoda, poslat ćemo predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva.
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene proizvode.
Molimo da virmansko plaćanje obavite u roku 1-2 radna dana od zaprimljenog predračuna na vašu e-mail adresu. U slučaju da u navedenom roku ne zaprimimo vašu uplatu, vaša će narudžba biti automatski izbrisana iz sustava za uređivanje narudžbi. Internet trgovina www.maminoblago.hr će sve narudžbe s napomenom načina plaćanja 'po primitku pošiljke' smatrati kao konačne narudžbe. Ukoliko se naručena roba ne preuzme u dogovorenom roku, kupac snosi troškove nove dostave. 
 
Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike u potpunosti točni. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u web trgovini www.maminoblago.hr nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Obrt Perspektiva zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam ostavlja mogućnost da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

 

2. Plaćanje pouzećem (po primitku pošiljke)

Kod plaćanja prilikom preuzimanja pošiljke robu plaćate tek kada je preuzmete. Račun za naručeni proizvod podmirite dostavljaču pošiljke kod dostave naručenog proizvoda. Plaćanje dostavljaču moguće je samo novcem u gotovini. Kod plaćanja prilikom preuzimanja robe, vrijede cijene prozvoda koje su vrijedile i na dan kada ste predali narudžbu. Troškovi dostave nisu uračunati u cijenu i naplaćuju se u paušalnom iznosu 30,00 kn neovisno o vrsti i količini naručenih proizvoda.

 

DOSTAVA
Internet trgovina www.maminoblago.hr nudi mogućnost dostave naručenog proizvoda koristeći usluge poduzeća GLS d.o.o..
Kada su paketi spremni za dostavu, isporučuju se djelatnicima poduzeća GLS d.o.o. koji zatim postupaju s paketima prema vlastitim pravilima poslovanja. Preporučujemo našim kupcima da se upoznaju s Općim uvjetima poslovanja poduzeća GLS d.o.o..
Način dostave: dostava na kućnu adresu  
Dostavu obavljaju djelatnici poduzeća GLS d.o.o. na navedenu adresu isključivo unutar područja Republike Hrvatske. 
 
Troškovi dostave:
Za sve internet narudžbe u vrijednosti iznad 90 eur, troškovi dostave se ne naplaćuju. Za internet narudžbe do 90 eur, troškovi dostave nisu uračunati u cijenu i naplaćuju se u paušalnom iznosu 6,50 eur.
Cijena dostave vidljiva je prilikom elektronskog zaključivanja narudžbe i jasno naznačena na računu. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na telefon 099/601 58 32
 
POVRAT ROBE
Reklamacije na proizvod, zahtjeve za zamjenom ili povratom robe kupljene u online trgovini www.maminoblago.hr te odustajanju od kupnje uvažavamo sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.
 
Zamjena ili povrat robe kupljene u online trgovini
Ukoliko kupac iz bilo kojeg razloga nije zadovoljan isporučenom robom, istu može bez navođenja obrazloženja, zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac u roku od 14 dana od dana primitka robe. Potrebno je u roku od 14 dana poštom (na adresu Obrt Perspektiva, internet trgovina, Rudeška cesta 35, 10000 Zagreb ili e-mail poštom (na adresu info@maminoblago.hr) poslati potpisanu izjavu o odustajanju od kupnje uz kopiju računa te o vlastitom trošku neoštećeni i nekorišteni proizvod poslati u originalnom pakovanju sa svom opremom i dokumentacijom s kojom je proizvod bio originalno isporučen. Proizvod mora biti originalno zapakiran i primjeren za daljnju prodaju i korištenje.
  
Postupak jednostranog raskida ugovora u roku od 14 dana
Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti  Obrazac za jednostrani raskid ugovora.
 
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
Ukoliko jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili nam predate robu.
 
Pravo na zamjenu robe ili povrat robe možete koristiti u sljedećim slučajevima:
• isporuka robe koja nije naručena
• isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
• isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine www.maminoblago.hr
• isporuka neispravna robe (ovo podrazumijeva i kvarove nastale unutar 14 dana od dana preuzimanja pošiljke) ili robe koja ima vidljive greške ili oštećenja.
 
U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz. U svim  slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
 
GARANCIJA
Proizvodi imaju garanciju (jamstvo) ako je tako navedeno u jamstvenom listu. Garancija teče od dana kupnje proizvoda u trgovini i vrijedi samo uz predočenje originalnog računa te uz pridržavanje svih uvjeta koji su navedeni u jamstvenom listu. Jamstveni uvjeti i rokovi navedeni su u jamstvenom listu ili na računu. Garancija vrijedi na području Republike Hrvatske.
 
Garancija (jamstvo) ne vrijedi u slučaju:
• nepridržavanja uputa za uporabu, 
• popravka od strane neovlaštene osobe, 
• neadekvatnog korištenja proizvoda, 
• oštećenja koja su nastala zbog udaraca koje je prouzročio kupac ili treća osoba,
• serijski broj je skinut.